De deelnemerslijst voor het BK AC van komend weekend is zopas bekendgemaakt. Bij de grote namen is de enige opvallende keuze die van Jonathan Borlée. Borlée opteert namelijk in tegenstelling tot zijn broers niet voor de baanronde, maar wél voor de 200m. Nafi Thiam, Ben Broeders, Camille Laus, Renée Eykens en Paulien Couckuyt zijn slechts enkele van de toppers die u zaterdag en zondag in actie kan zien in het Koning Boudewijnstadion.

Later deze week komen we uiteraard met een uitgebreide voorbeschouwing van het BK AC. Het grootste nieuws is dus het feit dat Jonathan Borlée niet opteert voor de 400m. Hij gaat op de 200m het duel aan met zijn collega bij de Belgian Tornados, Robin Vanderbemden en vice-Europees kampioen bij de beloften Kobe Vleminckx.

Er zijn naar jaarlijkse traditie ook enkele buitenlanders die aan de start van het BK verschijnen. In het verspringen gaat Jazmin Saywers op zoek naar de WK-limiet van 6m72. De Britse atlete komt voorlopig één centimeter tekort om naar Doha af te reizen. Op de 200m bij de mannen kan noorderbuur Churandy Martina onze landgenoten naar een snelle chrono stuwen. Martina is voorlopig nog op zoek naar de gevraagde 20″40.

UPDATE: Isaac Makwala komt Borlées en Sacoor het vuur aan de schenen leggen

Isaac Makwala – Foto: Jasper Jacobs

De Botswaan Isaac Makwala is in extremis toegevoegd aan de deelnemerslijst. Makwala, in het verleden goed voor 19″77 en 43″72 op respectievelijk 200m en 400m, is nog steeds op zoek naar zijn beste vorm dit jaar nadat hij tijdens de Diamond League-meeting in Shanghai geblesseerd uitviel. Makwala zal de broers Borlée en Jonathan Sacoor ongetwijfeld het leven zuur maken.

De volledige deelnemerslijst kan u hier raadplegen.

Het uurrooster kan u dan weer hier terugvinden.