Andy Vernon is op de valreep toegevoegd aan de deelnemerslijst voor de Structabo CrossCup in Hannuit van morgen. De Britse krachtpatser is geen nobele onbekende in Hannuit, aangezien hij er in 2017 de beste was. In 2018 was Soufiane Bouchikhi dan weer een maatje te groot voor Vernon.

Gisterenavond laat maakte organisator Jos Van Roy bekend dat hij nog een stevige buitenlandse naam had weten te strikken voor de Structabo CrossCup in Hannuit, die deel uitmaakt van het circuit van de European Athletics Cross Country Permit Meetings. Andy Vernon heeft zowel op de piste als in het veld al heel wat moois laten zien. De 34-jarige Brit heeft twee EK-medailles achter zijn naam staan en kan stevige PR’s op de 5.000m en 10.000m voorleggen.

De afgelopen jaren probeerde hij de overstap naar het langere werk te maken, met wisselend succes. Vernon kon voorlopig nog geen marathon finishen. In 2017 was hij goed voor winst in Hannuit na een heuse onemanshow. Dat zal morgen toch geen sinecure worden, aangezien Soufiane Bouchikhi en Samuel Fitwi te duchten concurrenten zijn. Het parcours ligt er overigens erg snel bij, waardoor de Britse bonk minder kans maakt om voor een tweede keer te zegevieren in Hannuit.