Zondag vindt aan Kazerne De Hemptinne in Heverlee de derde editie door van de DCLA-veldloop. De jonge Leuvense atleten die vorige week nog het mooie meer maakten op de CrossCup Relays verschijnen er aan de start, samen met enkele andere mooi namen.

Pieter Sisk, die in Berlare ei zo na Isaac Kimeli voorbleef, is in Heverlee topfavoriet voor de korte cross. Hij moet voorbij Steven Casteele en Ward Leunckens. Ook bij de vrouwen staat er voor het eerst een korte cross op het programma, maar daar is het nog gissen naar wie er aan de start komt op het parcours in De Hemptinne, dat bekendstaat voor zijn mooie bospaden.

Op de lange cross bij de mannen was vorig jaar de sterke Duitser Samuel Fitwi de beste in Heverlee. Hij is er nu niet bij, en daardoor vechten Guillaume Grimard en John Heymans het misschien wel uit voor de zege voor eigen volk. Ze maakten in Berlare indruk door vanuit de B-ploeg van DCLA naar de tweede plaats te snellen. Op de langste afstand bij de vrouwen verschijnen Nele Tordeur en Hanne Van Loock aan de start. Ze brachten hun ploeg in Berlare nog verrassend aan de leiding na twee kilometer.

Bij de junioren tot slot komen met Wout Debroyer, Kobe Hermans en Siemen Geris de nummers vijf, elf en twaalf van het laatste BK veldlopen in Brussel aan de start.

Voor alle info over de veldloop van DCLA, zoals parcours, uurrooster en prijzengeld, verwijzen we u graag door naar de website van de organisatie.