Imke Vervaet en Paulien Couckuyt hadden een groot aandeel in de finaleplaats van de 4x400m-ploeg. Ze toonden beiden dat ze het afgelopen seizoen veel gegroeid zijn en straalden vertrouwen uit. Ze lieten zich dan ook niet doen tijdens het gedrum en knokten voor hun plaats. Daardoor konden ze hun vooraf ingecalculeerd plannetje perfect uitvoeren en stuurden ze hun kopvrouw knap als derde op pad voor de slotronde. Camille Laus kon het afmaken en het begeerde finale- en olympisch ticket veiligstellen.

De Belgian Cheetahs zijn één hechte groep en dat stralen ze ook uit. “We hebben het allemaal super gedaan”, klonk het enthousiast bij Vervaet. “Toen ik de stok als derde aan Camille doorgaf, dan wist ik dat het zou lukken”, sprak Couckuyt haar vertrouwen uit in hun kapitein. Bekijk het volledige interview met de twee Belgian Cheetahs hierboven.