Elise Vanderelst zal deze zomer niet meer in actie komen op een atletiekpiste. De vice-Europese kampioene bij de beloften heeft een stressfractuur aan haar voet opgelopen en is daardoor genoodzaakt om een kruis te maken over haar eventuele WK-plannen.

Elise Vanderelst kon tot nu toe absoluut al spreken van een geslaagd zomerseizoen met een zilveren medaille op het EK voor beloften, een PR op de 800m en een seizoensbeste van 4’07″53 op haar geliefkoosde 1500m. Daarmee bleef de atlete van MOHA ongeveer een seconde verwijderd van de gevraagde 4’06″50 voor het WK in Doha. Vanderelst moet echter een kruis maken over een eventuele deelname aan het WK, aangezien ze een stressfractuur aan haar voet heeft opgelopen. Het zou de Belgische recordhoudster bij de beloften wel eens zuur kunnen opbreken, aangezien er veel punten te rapen vallen in Doha met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar.

De atlete maakte het nieuws rond haar blessure zelf bekend via haar social media. “Met pijn in het hart moet ik jullie meedelen dat ik mijn seizoen vroegtijdig moet stoppen door een stressfractuur aan mijn voet. Het WK in Doha behoort daardoor niet meer tot mijn mogelijkheden. Ik kan terugblikken op een mooi seizoen met als hoogtepunt mijn zilveren plak op het EK voor beloften. Ik hoop dat ik snel opnieuw mijn loopschoenen mag aantrekken met het oog op mijn volgende doelen”, aldus Vanderelst.