Hanne Maudens maakt op het EK voor beloften kans op een plaats bij de beste vijf tijdens haar zevenkamp. Maudens, die als juniore goed was voor het zilver op het EK in 2015, heeft een PR van 6.252 punten en heeft 48 extra punten nodig om zich te verzekeren van het WK in Doha. U kan de eerste dag van haar meerkamp hier volgen aan de hand van live-updates.

20u40: De klacht werd niet goedgekeurd. Maudens haar laatste worp in het kogelstoten blijft ongeldig. Jammer, want anders zat er misschien wel een voorlopige tweede plaats in.

19u50: “Ik ben heel tevreden over mijn prestatie op de 100 meter horden. Er zat volgens mij een PR in mocht de tegenwind niet zo fel geweest zijn”, reageerde Maudens na de 200 meter. “Het hoogspringen blijft nog wat zoeken. Dat vraagt nog enige tijd, maar ook daar zullen de puzzelstukjes met de tijd wel eens samenvallen. Het kogelstoten blijft nog even afwachten, maar ik denk dat ze die laatste poging nog wel zullen goedkeuren. Over mijn 200 meter ben ik ook heel tevreden. Alles samengenomen kan ik volgens nog altijd heel dicht bij mijn record uitkomen morgen.”

19u30: Maudens kan met een goed gevoel de piste verlaten. Op de 200 meter sprintte ze vanuit baan acht naar de overwinning. De wind blies opnieuw stevig in het nadeel, maar dat belette haar niet om naar een knappe 24″17 te snellen. Ze liet de snelste tijd van alle deelnemers noteren en boekt opnieuw winst ten opzichte van haar PR-meerkamp. Ze maakt zo eveneens een mooie sprong voorwaarts in het klassement. Maudens bevindt zich momenteel in bronzen medaillepositie. Sophie Weißberg leidt nog steeds met 3.675 tegenover de 3.576 punten van Maudens. Onze landgenote kan echter nog een sprongetje voorwaarts maken aangezien er protest werd ingediend in het kogelstoten. In haar laatste worp flirtte Maudens met de 14m-grens, maar de poging werd (onterecht?) afgekeurd.

18u00: Geen verbetering van de 13m36 in de derde en laatste poging van Maudens. Ze haalt wel vijf punten terug op haar PR-schema, maar zal in de komende vier disciplines zeker sterk uit de hoek moeten komen indien ze nog wil meestrijden voor de medailles én een eventuele WK-limiet. In het klassement wint ze wel één plaats waardoor ze als zevende aan de 200 meter zal beginnen. De achterstand op de huidige leidster, Sophie Weißenberg, wordt verminderd tot 146 punten.

17u50: Maudens heeft intussen twee goede worpen kunnen afleveren in het kogelstoten. Met een beste poging van 13m36 doet ze alleszins beter dan tijdens haar beste meerkamp ooit. Met een PR van 13m82 zit er echter meer in. Kan Maudens straks nog uitpakken met een megastoot?

17u30: De meerkampsters maken zich stilaan klaar voor hun derde nummer van de dag: het kogelstoten. Wil Maudens voeling houden met de eerste drie, dan zal ze voor een stoot van ruim voorbij de 13m50 moeten zorgen.

12u10: Het is over en uit voor Maudens in het hoogspringen. De meerkampster had al behoorlijk wat moeite met die 1m73 en kwam helaas niet beter in de wedstrijd. Geen 1m76 dus voor onze landgenote. Hiermee laat Maudens belangrijke punten liggen gezien haar PR van 1m80. Ze prijkt momenteel op de achtste plaats in het klassement met 1.861 punten. De Finse Maria Huntington deed een hele goede zaak in het klassement met haar sprong over 1m85 en gaat zo aan de leiding. De achterstand van Maudens bedraagt 174 punten.

Hanne Maudens – Foto: Quinten Lafort

11u50: Ook op 1m70 wil het vlot lukken voor onze landgenote. Drie centimeter hoger kent ze haar eerste foutpoging, waardoor ze straks een tweede poging op die hoogte nodig heeft. Ook in de tweede poging wil het niet lukken, gelukkig is er die derde en laatste poging, waarin ze wel over die dekselse 1m73 zweeft. Voor Solene Ndama zit haar EK er al op. De Franse behoorde op papier tot de topfavorietes, maar is er niet in geslaagd om over haar aanvangshoogte van 1m67 te springen. Franse tranen vloeien over de blauwe piste én dat op de eerste dag van het EK voor beloften.

Hanne Maudens tijdens de opwarming voor het hoogspringen – Foto: Quinten Lafort11u30: Een vlot begin in het hoogspringen met een eerste geslaagde poging op 1m67. Maudens heeft nog héél wat overschot, maar ze zal zuinig met haar krachten moeten omspringen indien ze in de buurt van de 1m80 wil komen van haar beste meerkamp. De wind blaast hevig in Gävle, maar er is gelukkig ook een zonnetje van de partij.

10u10Hanne Maudens moet op de hoge horden opboksen tegen een tegenwind, net zoals de dames in de eerste reeks, weliswaar ‘slechts’ -1.3m/s in vergelijking met de -2.6m/s waar onder meer Solene Ndama in de eerste reeks moest tegen vechten. Maudens klokt af na 14″06 en blijft daarmee slechts zes honderdsten boven haar beste zevenkamp. Ze liep haar chrono toen wel met een meewind van 1.7m/s. Maudens is dus duidelijk in vorm en staat voorlopig op de vierde plaats. Dat belooft alvast voor de komende disciplines!

Zevenkamp PR Gävle
   
100m horden 14″00 14″06
Hoogspringen 1m80 1m73
Kogel 13m28 13m36
200m 24”28 24″17
Verspringen 6m36 6m36
Speerwerpen 40m96 40m96
800m 2’11”14 2’11″14
Eindtotaal 6.252 punten 6.172 punten

 

 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.