Alexander Doom en Jonathan Sacoor zorgden voor de glorie op deze derde EK-dag. Het duo kon doorstoten naar de finale en Sacoor raapte aan de finish zelfs nog een olympisch ticket op. Voor Rani Rosius, Delphine Nkansa, Dylan Borlée en Helena Ponette zit hun individueel kampioenschap erop. We laten het merendeel hieronder zelf verslag uitbrengen. 

Jonathan Sacoor na olympische limiet: “Er is zeker een kans dat we met twee Belgen het podium halen”

“Ben ik het meest tevreden met de olympische limiet of met dat finaleticket? Dat is zoals kiezen tussen mijn twee kinderen. Het was een fantastische wedstrijd, een goede baan, een snelle reeks en ik heb mijn piek op de juiste moment bereikt. Alles viel samen. Om dan die 44 op het bord te mogen zien, dat is fantastisch. Ik ga nog niet te veel dromen. Dat is pas voor als het kampioenschap erop zit.”

“Er is zeker een kans dat we met twee Belgen het podium halen. Daar moeten we ook voor gaan. We zullen zien of Alexander (Doom; red.) op één komt te staan en ik op plaats twee of omgekeerd. (lacht) Ik zal maar zwijgen want ik heb Alexander net al joggend 44″8 zien lopen. Dat motiveert en die finale gaat heel plezant zijn. Als de Borlées ooit met twee het podium konden halen, dan moeten wij dat toch ook kunnen, hé?”

Foto: Erik van Leeuwen

Alexander Doom na finaleticket: “Ik denk niet dat ik de topfavoriet ben”

“Ik heb dit seizoen al drie keer onder de 45 seconden gelopen dus ik denk dat ik supertevreden mag zijn met mijn vorm. Het gaat morgen een open finale worden. Ik denk niet dat ik er als topfavoriet naartoe ga. De druk ligt eerder bij Dobson en Sito, de twee snelsten van vandaag. Dat vind ik zeker niet erg.”

“Er is heel hard gelopen om in de finale te geraken. Het niveau is omhoog in vergelijking met vorige jaren. Voor een medaille zal ik sowieso onder de 45 seconden moeten duiken. Of ik ook denk dat er twee Belgen op het podium kunnen eindigen? Aan zo’n uitspraken ga ik mij niet wagen. Statistisch gezien kan het. Ik ben alleszins heel blij voor Jonathan zijn olympische limiet en finaleplaats. Hij werkt er heel hard voor. Jammer dat Dylan Borlée er niet bij is. Twee jaar geleden waren de rollen omgedraaid.”

Helena Ponette na uitschakeling: “Na vandaag is het zelfvertrouwen helemaal terug”

“Het was zeker niet van moeten. Ik kreeg de keuze om in extremis toch nog te lopen. Ik heb er een half uur over getwijfeld en dan besloten er toch voor te gaan. Ik ben blij met deze keuze want het is goed uitgedraaid.”

“Ik ben misschien iets te snel vertrokken vandaag. Ik durfde het aan om mee te gaan met de anderen, zonder er al te veel over na te denken. Het gevoel na afloop is goed en mijn zelfvertrouwen is weer terug. Het is mijn derde tijd ooit dus ik ben heel tevreden. Nu heb ik heel veel zin om met de Cheetahs in actie te komen. Waarschijnlijk sla ik de reeksen wel over.”

Foto: Erik van Leeuwen

Rani Rosius dertiende van Europa op 100m: “Zat niet in the zone”

“Het ging oké. Niet goed, niet slecht. Ik maakte wel wat foutjes want in het tweede deel, waar ik normaal altijd kan versnellen, misstapte ik mij een paar keer. Het ging niet vlot. Ik zat ook helemaal niet in the zone. Ik weet niet hoe dat komt. Ik was afgeleid en heel bewust van alles wat er rondom mij gebeurde.”

“Toch loop ik nog steeds 11″25, ondanks mijn geplaagde opbouw. Ik heb ook vandaag mijn achillespees gevoeld, maar dat heeft me niet tegengehouden om voluit te gaan. Ondertussen zijn de Rockets toegekomen. We hebben niets te verliezen en gaan die kans om dat olympisch ticket te bemachtigen met beide handen grijpen. Het wordt wel hard lopen.”

Foto: Erik van Leeuwen


Delphine Nkansa twaalfde van Europa op 100m: “Ondanks PR niet tevreden”

“Ik had echt gehoopt om beter te doen. Ik dacht wel een record te kunnen lopen, maar niet met maar één honderdste. Hier kan ik niet tevreden mee zijn, want mijn opwarming ging goed. Het blijft een PR, dus dat is wel cool. Zeker omdat ik ziek ben geweest en die examens had. Toch wou ik sneller gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in