Op de eerste dag van het EK atletiek in Rome heeft de Belgische mixed relay-ploeg de medailleteller net niet op één kunnen zetten. Jonathan Sacoor, Naomi Van den Broeck, Alexander Doom en Helena Ponette brachten in deze volgorde het stokje rond in een nieuw BR van 3’11″03. Daarmee kwamen ze drie tienden te kort voor het brons. Het goud ging naar Ierland.

Ondanks het forfait van Cynthia Bolingo mochten de Belgen hun zinnen zetten op een eerste EK-medaille met de gemengde ploeg. Zeker toen Polen zijn opstelling bekendmaakte en er geen spoor was van Natalia Kaczmarek.

Jonathan Sacoor werd als startloper ingeschakeld en tekende voor een superstart. Hij wervelde over de piste en gaf als eerste het stokje door aan Naomi Van den Broeck. Van den Broeck haalde iedereen even van de rozen wolk door stevig terug te zakken naar de vierde plaats. Ze verdapperde wel nog sterk in de laatste rechte lijn waardoor Alexander Doom als derde, op een zucht van de nummers één en twee aan zijn ronde mocht beginnen.

Doom had er duidelijk zin in en week in de eerste bocht al uit naar de tweede baan om de koppositie over te nemen. Hij zette zich zelfverzekerd aan de leiding en gangmaakte Ierland en een verrassend sterk Italië. Helena Ponette mocht als leidster de slotronde ingaan. Gezien de achterstand met de nummer vier, leek een medaille binnen, maar niet als daar verderop nog ene Femke Bol komt aangehold. Bol had echter nog heel wat werk voor de boeg met nog 100m te gaan, al is er weinig waar zij haar hand voor omdraait.

Ierland en Italië gingen Ponette voorbij. In de finale meters peuzelde ook de Nederlandse koningin van de atletiek onze landgenote op. De chocolade medaille en het nieuwe BR van 3’11″03 bleken achteraf een magere troost te zijn.

SPLITS
Jonathan Sacoor 44.96
Naomi Van den Broeck 51.10
Alexander Doom 44.16
Helena Ponette 50.81

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in