Benjamin Hougardy was de tweede Belg op de Décastar in Talence. Hougardy scherpte zijn PR van 7.365 punten met bijna 200 punten aan en werd daarmee zevende in totaal. Daar kon de trainingspartner van Kevin Mayer absoluut mee leven. Zeker de eerste dag van Hougardy was sterk, aangezien hij quasi gelijke tred kon houden met Thomas Van der Plaetsen.

De tweede dag van meerkamper, die zichzelf op social media ‘Le Belge’ noemt, was traditiegetrouw iets minder sterk. Toch deed de 23-jarige meerkamper, die in 2014 deelnam aan het WK voor junioren, het zeer degelijk met een eindtotaal van 7.561 punten. Het feit dat Hougardy de trainingspartner van wereldrecordhouder Kevin Mayer is, hielp letterlijk een handje in Talence. Onze landgenoot kon dan ook op heel veel steun rekenen van het talrijk opgekomen publiek.

Na afloop kon hij ook rekenen op de lovende woorden van zijn trainingsmakker Mayer: “Benjamin werkt hard en heeft de juiste mentaliteit. Op technisch vlak kunnen we hem nog heel veel bijbrengen. Op termijn zal hij nog mooie dingen doen”. Een interview met Hougardy kan u hieronder bekijken.