De Hypomeeting in Götzis werd al eerder afgelast, maar vandaag raakte ook bekend dat de Décastar in het Franse Talence niet zal doorgaan in 2020. De prestigieuze meerkamp stond gepland op 19 en 20 september, maar de organisatie is niet te vinden voor een ‘Décastar light’ gezien de mogelijke coronamaatregelen.

De Décastar in Talence is na de Hypomeeting in Götzis zonder twijfel de meest prestigieuze meerkamp die jaarlijks gepland staat. Beide competities krijgen echter geen edities in 2020. Eind maart was er al de afgelasting van de Hypomeeting, die op 30 en 31 mei gepland stond. Vandaag volgt helaas ook de annulatie van de Décastar, die zou plaatsvinden op 19 en 20 september. De organisatie heeft in samenspraak met de lokale autoriteiten en de Franse federatie FFA beslist om geen meerkampweekend te organiseren. De Décastar staat centraal voor sfeer en lokt duizenden atletiekfanaten naar het grensstadje van Bordeaux.

Vorig jaar was Nafi Thiam er nog de beste in de zevenkamp met een totaal van 6.819 punten. De regerende olympische kampioene hield helaas wel die pijnlijke elleboogblessure, die intussen van de baan is, over aan haar passage in Talence. Thomas Van der Plaetsen verzekerde zich er eveneens vorig jaar van de WK-limiet op de tienkamp. In 2018 was de Décastar het decor voor het WR van ene Kevin Mayer. De Franse ‘chouchou’ kon toen op de onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek rekenen, ondanks zijn dieptepunt anderhalve maand eerder op het EK in Berlijn. Mayer verliet het EK toen na drie foutpogingen in het verspringen.