Morgen staat de tweede Athletics Classic Meeting van het zomerseizoen gepland in Duffel. De Runners’ Lab Athletics Classic Meeting kan uitpakken met lokale held Tim Van de Velde, maar ook met de seizoensopener van Renée Eykens. Een beknopte vooruitblik.

Renée Eykens begint haar zomerseizoen met een snelheidsinjectie van één baanronde. Het PR van Eykens op de 400m dateert ondertussen al van 2015 met 54″56. Sindsdien dook de vierde van het afgelopen EK indoor in Glasgow op de 800m niet meer onder 55 seconden. Kan Eykens in eigen provincie meteen overtuigen en de toon zetten voor het vervolg van het zomerseizoen? Door de keuze van Eykens voor het korte werk, lijkt de strijd op de dubbele baanronde te gaan tussen Vanessa Scaunet en regerend Vlaams en Belgisch kampioene Lotte Hellinckx. Scaunet kan zich optrekken aan het feit dat haar PR van 2’05″02 sneller is dan dat van Hellinckx met 2’07″54.

Lotte Hellinckx – Foto: Peter Wagemans

Tim Van de Velde begon in Herentals al aan zijn zomerseizoen. De specialist op de 3.000m steeple werkte er een 800m af en was met zijn 1’51″00 achteraf erg tevreden. Voor eigen club neemt hij de 1500m voor zijn rekening. Met een PR van 3’42″01 lijkt de EK-limiet van 3’46″64 zeker een optie, al gaf Van de Velde al eerder aan te focussen op de 3.000m steeple. Vorig jaar was hij in ‘zijn’ Duffel goed voor een opener van 3’45″29. Louis Vandermessen zal ongetwijfeld zo lang mogelijk proberen volgen in het spoor van de thuisloper, aangezien de junior zijn zinnen heeft gezet op een deelname aan het EK. Ook voor Vandermessen lijkt de 3.000m steeple echter te primeren.

Ward Leunckens en Tim Van de Velde – Foto: Peter Wagemans

Ward Leunckens was tijdens de 800m in Herentals net dat tikkeltje sneller dan Van de Velde. De atleet van ABES wil echter nog wat snelheid opdoen met het oog op de komende weken en kiest daarom resoluut voor de 400m. Thomas Vanoppen opteert voor een andere aanpak. De atleet van ACHL was voor eigen volk in Herentals nog goed voor een stevig PR op de 3.000m met 8’11″44. Morgen wil de 19-jarige atleet zijn bijna twee jaar oude PR van 1’55″69 op de 800m naar de vuilbak verwijzen.

Matthias Quintelier neemt net zoals in Herentals deel aan zowel het kogelstoten als het discuswerpen.

Het tijdsschema de Runners’ Lab Athletics Classic Meeting Duffel kan u hier bekijken.

De volledige deelnemerslijst kan u hier terugvinden.