Elien Vekemans heeft zich tijdens het BK voor studenten een weg richting het EK junioren gesprongen. In haar eerste poging wipte ze over 4m10 waardoor ze zich meteen verzekerde van een EK-ticket. Hiervoor werd 4m08 gevraagd.

Elien Vekemans heeft zichzelf een mooi laat verjaardagscadeau bezorgd. De pas 18-jarige polsstokspringster begon de wedstrijd feilloos door meteen over 3m60 en 3m80 te springen. Op 4m00 had ze twee pogingen nodig. Nadien ging de lat naar 4m10 die bij de eerste poging vlot overschreden werd waardoor dat ticket naar Zweden binnen was. Het persoonlijk record van de atlete van DCLA bedraagt 4m20. 4m21 was vandaag nipt te hoog gegrepen.

“Ik had verwacht dat het mij zou lukken, maar het is altijd afwachten of het er ook effectief uitkomt”, vertelde Vekemans. “Ik ben heel tevreden met deze prestatie. Het doel was om mij al vroeg op het seizoen te plaatsen voor het EK, dus ik ben blij dat het vandaag raak was. Mijn eerste twee sprongen op 4m21 gaven ook het nodige vertrouwen, want ik raakte de lat maar nipt met de borst. Die hoogte zit er dus zeker in, maar stiekem hoop ik dit jaar 4m30 te springen. Ik durf nog geen uitspraken te doen over het EK zelf. Na het EK voor scholieren, waar ik geen gelukte poging liet noteren, wil ik mijzelf geen druk opleggen. Er zullen daar nog veel sterke atleten aanwezig zijn, dus ik maak geen echt doel van de finale.”