Angel Agwazie heeft zich op het BK voor studenten voor het EK junioren in Zweden geplaatst. De 17-jarige atlete van AVLO knalde op de 100 meter horden naar 13″62, waarmee ze exact één tiende onder de gevraagde 13″72 blijft. Na het EK voor scholieren van vorig jaar, mag Agwazie zich opmaken voor een tweede internationaal kampioenschap.

Tijdens het indoorseizoen maakte Angel Agwazie al een stevige indruk door de ranglijst aller tijden bij de junioren grondig door elkaar te schudden. Het was uitkijken of de hordeloopster die lijn ook naar het outdoorseizoen zou kunnen doortrekken. In haar eerste wedstrijd van het seizoen schoot ze meteen raak. Met Sarah Missinne naast zich had Agwazie het ideale mikpunt. De klok stopte op 13″41 voor Missinne. Het was even afwachten of de tijd van Agwazie, die niet veel later over de finish kwam, voldoende zou zijn voor het EK. Met 13″62 was dat ruim het geval.

Vorige zomer kwam Agwazie al tot 13″64. Toch heerste er nog verwondering bij de AVLO-atlete na het behalen van de EK-limiet. “Ik had dit helemaal niet verwacht, maar durfde er wel van dromen. De goede stage in Turkije gaf mij wel vertrouwen, al had ik bij de opwarming vandaag heel veel stress. Eigenlijk heb ik altijd wel last van zenuwen. De komende weken hoop ik nog wat van deze tijd af te doen. Het EK wordt vooral genieten voor mij en ervaring opdoen. Ik ben eerstejaars dus koester nog geen gekke verwachtingen. Alles mag, niets moet.”