De broers Borlée openen vandaag hun zomerseizoen in de Verenigde Staten. Coach Jacques Borlée zorgt meteen voor een unicum, aangezien maar liefst vier van zijn zonen aan de start komen van een 4x400m. Naast het klassieke trio Kevin, Jonathan, Dylan komt ook Rayane Borlée aan de start in San Diego. Hanne Claes en Camille Laus beginnen ook aan hun atletiekzomer in de stad in Californië.

De vier broers Borlée met als tweede van links Rayane – Foto: Jacques Borlée

De 19-jarige Rayane Borlée stak vorig jaar zijn neus aan het venster in de aanloop naar het WK voor junioren. Met de aflossingsploeg zou hij op dat WK vijfde worden, mede dankzij een geweldige Jonathan Sacoor. Al was de splittijd van 46″88 van Borlée absoluut indrukwekkend. Individueel bedraagt het PR van de youngster onder de broers 48″86. Al zou de atleet van RESC daar komende zomer een grote hap uit kunnen nemen. Als we wereldkampioen Sacoor, die gisteren 46″99 liep op een wedstrijd op zijn eigen piste in Tennessee, mogen geloven, dan moet het beste nog komen voor de ‘nieuwe’ Borlée: “Rayane heeft vorig jaar een mooie sprong gemaakt, maar ik heb gehoord dat hij de laatste tijd enorme stappen zet op training. Hij zal dat ongetwijfeld doortrekken naar deze zomer, zodat we op het EK voor beloften kunnen schitteren in teamvorm.”

Het team van Jacques Borlée streek twee weken geleden neer in Los Angeles voor een trainingsstage met het oog op de World Relays, die op 11 en 12 mei worden gelopen. De wedstrijd in San Diego vormt de eerste wedstrijdprikkel. Kevin, Dylan en Rayane Borlée lopen eerst een individuele 200m, om vervolgens in de 4x400m het gezelschap te krijgen van Jonathan. Jonathan kwam pas enkele dagen geleden aan in de Verenigde Staten.

Laus en Claus openen hun seizoen

Camille Laus – Foto: Jeroen De Meyer

Ook de dames van de trainingsgroep wagen zich in San Diego aan hun eerste wedstrijden. Hordeloopster Hanne Claes opteert voor haar oude liefde: de 200m. Camille Laus dubbelt door zowel de 200m, als de 400m voor haar rekening nemen. Het duo is in volle voorbereiding op de 4x400m met de Belgian Cheetahs op de World Relays in het Japanse Yokohama.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.