Camille Laus en de broers Dylan, Jonathan en Kevin Borlée zullen vanaf 2021 de kleuren van OEH verdedigen. Op 11 december had Team Borlée al tijdens een digitaal persmoment laten weten dat het de overstap maakte naar Sport Vlaanderen, nu is dus ook bekend wat hun club ten noorden van de taalgrens wordt. Hanne Claes gaf toen al aan terug te keren naar haar voormalige club DCLA.

Camille Laus en de broers DylanJonathan en Kevin Borlée ruilen de Brusselse club RCB in voor OEH. De keuze voor OEH leek voor te hand liggen, aangezien trainer Jacques Borlée tijdens het digitale persmoment al duidelijk maakte dat het louter een formaliteit was alvorens de overstap rond was. De keuze lijkt daarnaast te verklaren door het feit dat trainingsgenoten van de Borlées Jonathan Sacoor en Tuur Bras deel uitmaken van de club. Ook Rayane Borlée, die in 2019 samen met zijn broers een aflossing afwerkte, trekt naar Halle. Hanne Claes volgt haar trainingsgenoten niet, aangezien Claes van RESC naar haar oude liefde DCLA terugkeert.

De overstap naar OEH zou op termijn goed nieuws kunnen betekenen voor een mogelijke aanval op het BR op de 4x400m voor clubs (3’06″06), dat sinds 2013 op de naam van de drie broers Borlée en Arnaud Destatte staat in de kleuren van WS. Met maar liefst vier atleten die de afgelopen jaren deel uitmaakten van de Belgian Tornados mag de club zich hofleverancier noemen van het estafetteteam op de 4x400m. Daarnaast wordt OEH een bijzonder sterke speler om RESC het vuur aan de schenen te leggen tijdens de interclub, al mag het viertal gezien de overstap in januari nog niet in actie komen op de interclub van 2021, tenzij de coronacrisis voor een reglementswijziging zorgt. Op een reactie van het bestuur van de club is het voorlopig wachten.

“Dankzij Jonathan Sacoor en Tuur Bras, die ook in onze groep trainen, kennen we OEH uiteraard al. Ook met trainers als Dirk Van Den Bosch en Jean-Marie Bras is de verstandhouding erg goed. Bovendien werden we hier de voorbije jaren al een aantal keer prima ontvangen telkens we ‘last minute’ nood hadden aan een andere trainingslocatie. We komen terecht in een mooie, goed georganiseerde club. Niet te ver van Brussel bovendien, heel veel positieve aspecten dus”, aldus trainer Jacques Borlée in een persbericht.

“We heten Jacques en zijn atleten van harte welkom. Uiteraard zijn we blij en trots. Met Isaac Kimeli en Jonathan Sacoor hadden we al twee Olympische atleten in huis. Nu komen daar nog eens vier kleppers van internationale topklasse bij. Het bescheiden OEH wordt zo ineens ‘hofleverancier’ van de atletiekploeg van Team Belgium. Zeker omdat ook Robin Hendrix en Vanessa Sterckendries nog een reële kans maken op kwalificatie voor Tokio 2021… En wie weet kunnen we nu eens een gooi doen naar de titel in de Interclub”, vervolgt Jean-Pierre De Staercke, voorzitter van OEH.

Camille Laus (hier nog in de kleuren van RCB) – Foto: Lucien Lambotte