Na enkele internationale successen in de jeugdcategorieën, brak Manon Depuydt afgelopen zomer ook internationaal door bij de senioren. De 21-jarige sprintster knokte zich knap naar een 20ste plek op het EK in Berlijn. Deze winter stelt ze zichzelf geen grote doelen, al kijkt ze wel ambitieus vooruit naar de zomer. Het EK voor beloften staat nu al met rood omcirkeld in haar agenda.

Dag Manon, hoe is jouw opbouw naar dit winterseizoen verlopen?

“Mijn opbouw is zeer goed verlopen! Ik kon zonder veel ongemakken de conditie gestaag opbouwen. Een aantal teamgenoten trokken naar Zuid-Afrika om er in warme weersomstandigheden verder te werken aan de conditie. Omdat ik geen A-elitestatuut heb, verkoos ik om niet mee te gaan. Naast uiteraard de grote financiële kost van zo’n stage, zou ik een heel deel van mijn examens kinesitherapie moeten verplaatst hebben naar de belangrijkste wedstrijdperiode van deze winter. Ik trok wel een week naar Spanje en trof daar ook ideale omstandigheden aan om te trainen en wat extra vitamine D op te slaan.”

Stel jij jezelf specifieke doelen dit indoorseizoen of is deze periode volledig onderschikt aan de zomer?

“Mijn doelen voor het indoorseizoen zijn al enkele jaren dezelfde en dat is dit jaar niet anders. De bedoeling is om zowel op technisch als op fysiek vlak progressie op te merken. De focus ligt op het outdoorseizoen. De examens aan de universiteit maken het op dit moment heel moeilijk om mij te concentreren op een indoorseizoen.”

Vorige zomer was je naast je individuele deelname op de 200m ook geselecteerd als reserve voor de 4x400m-ploeg. Ga je in de toekomst meer inzetten op de 400m of blijf je bij de pure spurtnummers?

“Naar mijn gevoel ben ik nog wat jong om mij al te focussen op de 400m om zo deel uit te kunnen maken van een aflossingsteam. Uiteraard is het een leuke manier om internationaal mee te draaien, maar zolang ik nog progressie maak op de 200m zullen mijn doelen eerder daar op gericht zijn. Bovendien vindt er deze zomer een EK voor beloften plaats. Als laatstejaars mag het dan ook duidelijk zijn dat ik van dit kampioenschap een belangrijk doel maak. Of ik na afloop van dat kampioenschap misschien eens een 400m zou lopen? Dat kan, maar dat staat zeker nog niet vast.”

Je examens zijn bijna voorbij. Waar gaan we je de komende weken aan het werk kunnen zien?

“Het oorspronkelijk plan was om nu al een wedstrijd in de benen te hebben. Helaas kamp ik momenteel met wat vermoeidheid door de examens en kleine fysieke ongemakken. Daarbovenop ben ik ook nog eens ziek geworden waardoor dat plan van de baan geveegd werd. Normaal vormen het Vlaams kampioenschap, de IFAM en het BK de voornaamste wedstrijden deze winter.”