Zaterdag gaat in Molenbeek de 25e editie door van Jogging Foyer. Het evenement heeft als doel om de jongeren uit de buurt aan het sporten te krijgen, en anderzijds Molenbeek op een positieve manier te leren kennen aan deelnemers en publiek. Voor de jubileumeditie tekenen dit jaar ook Isaac Kimeli, Simon Debognies en Robin Hendrix present.

Met deelnemers van alle origine en kleuren presenteert Jogging Foyer zich trots als de ‘kleurrijkste jogging van het land’. Dat past helemaal binnen de aanpak van de overkoepelende organisator Foyer vzw, een organisatie uit Molenbeek die zich op het lokale, regionale en internationale vlak bezighoudt met diversiteit, interculturaliteit en sociale cohesie. Een van de werkterreinen van Foyer is sport, en daarvoor is Tim Moriau als freelance medewerker verantwoordelijk. Hij vormt ook de link met het Olympic Running Team, dat zaterdag grotendeels aanwezig is.

“Mijn rol is om kinderen zo veel mogelijk aan het sporten te krijgen, en ze op die manier ook Nederlands te leren en te integreren”, geeft Moriau een woordje uitleg. “Met ORT willen dat project graag ondersteunen, en daarom lopen Isaac, Simon en Robin mee. We willen Molenbeek positief onder de aandacht brengen en Foyer bekendmaken. Bij Foyer hebben we een atletiekclub, Atlemo, en die telt nu een tweehonderdtal leden. We zijn die club verder aan het professionaliseren, en daar kadert ook de jogging in.”

Alle info en inschrijvingsformulieren vindt u terug op de website van de jogging.