Het EK atletiek zit er nog maar net op of daar komt de Memorial Van Damme al met nieuwsfeiten voor de meeting. Kersvers Europees kampioene Nafi Thiam heeft haar deelname reeds bevestigd, dat deden trouwens ook Jonathan en Kevin Borlée.

Op 31 augustus vindt de 42ste editie van de Memorial Van Damme plaats. De Memorial is net als de meeting in Zürich, die de dag voordien wordt georganiseerd, de grote finale van de Diamond League. Daardoor liggen heel wat internationale deelnames vast. Een van de competities waar wellicht het meest naar uitgekeken zal worden is de polsstokfinale van de mannen. Gisteren nog zorgden ze voor enorm veel spektakel op het EK in Berlijn, met de 18-jarige Zweed Duplantis als kampioen.

Kevin en Jonathan Borlée – Foto: Jeroen De Meyer

Daarnaast hebben Jonathan en Kevin Borlée hun deelname bevestigd op de 400m die extra is toegevoegd aan het programma. Ook Nafi Thiam zal in actie treden. Zij krijgt een plaatsje in het hoogspringen. De komende weken zullen nog enkele Belgen worden toegevoegd aan het programma van De Memorial.

Verder is ook geweten dat alle medaillewinnaars van de volledige Europese kampioenschappen, zowel van Glasgow als van Berlijn, worden uitgenodigd op de Memorial Van Damme om hun prachtprestatie te vieren met het grote Belgische publiek.