Manon Depuydt ging er met 23″60 uit in de halve finales van de 200 meter in Berlijn, maar de West-Vlaamse liet haar uitschakeling niet al te zeer aan het hart komen. In een Olympiastadion met liefst 48.000 kijklustigen kon ze genieten van de ervaring.

“De tijd had misschien een beetje sneller gemogen”, begon Depuydt haar verhaal. “Maar eigenlijk was het puur genieten. Er was zeker dubbel zo veel volk als deze morgen en de ambiance was onwaarschijnlijk. Ik zat in een reeks met een Duitse, en het publiek ging totaal uit zijn dak. Ik loop ongeveer dezelfde chrono als deze morgen, dus blijkbaar is dit gewoon wat ik waard ben vandaag. Ik heb alles gegeven, en heb eerder dit seizoen al bewezen dat ik ook snellere tijden aankan.”

Voor Depuydt was het een eerste internationale ervaring, maar die smaakt naar meer. “Ik had al enorm veel motivatie, maar deze week heb ik er toch nog wat extra opgedaan. Dit mogen meemaken doet verlangen naar nog meer toernooien. Volgend jaar op het EK beloften mik op de finale.”