Nafi Thiam heeft zich zopas tot Europees kampioene in de zevenkamp gekroond. Thiam mocht in de afsluitende 800m in Berlijn 13 seconden verliezen op de Britse Katarina Johnson-Thompson. Onze landgenote verloor slechts negen seconden met 2’19″35 waardoor haar eerste Europese titel outdoor een feit is.

Na de olympische titel in Rio en de wereldtitel in Londen is deze Europese titel de derde grote trofee in drie jaar tijd. Met 6.816 punten verbetert ze haar eigen beste wereldjaarprestatie. Het is ook haar tweede zevenkamp ooit qua puntentotaal. Alleen Jessica Ennis-Hill en Karolina Kluft deden dat onze landgenote voor.

Thiam had uiteindelijk 57 punten over aan de finish op de Britse, die met 6.759 punten wél een PR liet optekenen. Het brons ging naar de lokale heldin, de Duitse Carolin Schäfer, sleepte het brons in de wacht met 6.602 punten. Al onthouden wij vooral het goud van onze zevenkampkoningin Nafi!

Volgende week wordt Thiam 24 jaar, wat een luxe, wat een palmares op die leeftijd. The sky is the limit. Hanne Maudens werd knap tiende met een puntentotaal van 6.104 punten. Daarmee behaalde Maudens haar doelstelling om bij de beste 12 van Europa te behoren.  Noor Vidts, die de zevenkamp met een gebroken pink moest afwerken, finishte op de 20ste plaats in totaal met 5598 punten.

Het verloop van de zevenkamp kan u hieronder herbeleven.

Dag één

Dag twee