Louise Carton tankte in Heusden vertrouwen door na een lange, moeilijke periode 15:33.25 te klokken. Op het EK in Berlijn hoopt ze nog sneller te gaan, maar dan mag het geen al te tactische wedstrijd worden. Ze blikte vooruit bij de VAL.

“Op de Nacht ben ik heel voorzichtig van start gegaan. Er zit dus nog iets meer in”, zegt Louise Carton/ACME met het oog op Berlijn. “Tussen Heusden en het EK heb ik alle geplande trainingen zoals gewenst kunnen afwerken. Heel veel volume heb ik niet meer gedaan, maar dit weekend doe ik wel nog één stevige kwalitatieve training. Met de hitte was het niet evident om echt een fris gevoel te kweken, maar ik doe mijn best.”

Uit vorige toernooien heeft Louise geleerd dat ze niet graag te lang in het atletenhotel doorbrengt. “Mijn wedstrijd in Berlijn is pas voor zondagavond, en ik weet dat ik daar beter niet te lang verblijf. Dat gaat mij niet goed af. Ik moet dan echt proberen om mijn gedachten te verzetten om niet te zenuwachtig te worden. Ik ben dus nog niet met de eerste groep afgereisd deze morgen.”

Beter doen dan haar zevende plaats in Amsterdam in 2016 wordt lastig, beseft ook Louise, maar ze wil vooral met een positief gevoel huiswaarts keren. “Waar ik precies kan uitkomen, is lastig te zeggen. Het niveau is toegenomen de laatste jaren. Als het net als in Amsterdam twee jaar geleden heel traag gaat, met daarna een splijtende versnelling, weet ik niet of ik daar wel klaar voor ben. Als er doorgelopen wordt van in het begin, zit mijn beste tijd van het jaar erin. Mijn basis is goed, maar grote tempowisselingen zijn waarschijnlijk nog niet aan mij besteed.”