De jonge Belgian Tornados hebben het WK voor junioren officieel mogen afsluiten. De finale van de 4x400m was namelijk het laatste nummer op het programma in Tampere. Onze landgenoten overstegen de verwachtingen door naar een knappe vijfde plek te snellen.

Onze Belgen maakten op basis van hun seizoensbeste geen kans op een eventuele plaats in de top vijf. De volgorde van de ploeg werd gewijzigd én dat draaide enorm goed uit. Sven Van den Bergh liep als startloper een sterke koers. Vervolgens mochten de wonderbenen van Jonathan Sacoor opnieuw aan de bak. Onze wereldkampioen bracht ons zomaar even aan de leiding. Simon Mazebo kreeg het tegen de grote kleppers erg lastig. Hij zakte weg naar de vijfde plaats. Rayane Borlée hield knap stand op die plaats, waardoor ons land het WK op een schitterende wijze afsloot.

De eindtijd van 3’07″05 is een mooie opsteker. Zeker met het oog op de toekomst. Coaches Jacques Borlée en Patrick Himschoot hebben wederom tactisch perfect werk afgeleverd. De winst ging naar het Italiaanse team. Zij hielden onder meer de Verenigde Staten af, die hun stok lieten vallen, met 3’04″05.

“Dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Een top zes was al schitterend, maar een vijfde stek. Hier had ik na al het succes van de afgelopen dagen niet van durven dromen. We wisten dat het anders moest. Jonathan liep opnieuw een superrace. We mogen fier zijn op onze jonge Belgen na dit WK. Hun tijd was trouwens zeer goed”, vertelde coach Jacques Borlée.
“Hoe raar het ook mag klinken: ik voel me beter dan na de reeksen van gisteren. We mogen fier zijn op onze vijfde plaats en op het hele WK hier. Het was een ongelooflijk aangename rollercoaster aan emoties”, besloot Sacoor.

World U20 championships Tampere 2018 #SISKPIC

Een bericht gedeeld door Track and field images (@siskpic) op