Corentin Campener is niet de grootste naam binnen de Belgische atletiekwereld. Toch kan de 27-jarige verspringer de nodige adelbrieven voorleggen. Zo kwam hij in 2016 amper twee centimeter tekort om naar het EK in Amsterdam te mogen. Deze zomer heeft hij twee doelen: het EK in Berlijn én voor het eerst een geldige sprong voorbij de magische grens van 8m behalen.

Die geldige sprong voorbij 8m spookt al een tijdje door het hoofd van de atleet van RESC. In 2016 kwam hij tot 8m05, maar toen blies de wind met +2.6m/s te veel in het voordeel. Sindsdien presteerde Campener erg regelmatig. Nationaal is hij heer en meester, maar de verspringer droomt van meer. Afgelopen winter verbeterde hij zijn PR in zaal naar 7m74, terwijl hij in het verleden outdoor al 20 centimeter beter deed. Zijn beste sprong van dit seizoen bedraagt momenteel 7m79, maar daar wil hij zo snel mogelijk verandering in brengen. Voor het EK in Berlijn wordt 7m95 gevraagd, één centimeter meer dan het PR van de verspringer.

“De komende weken krijg ik de kans om internationaal te presteren. Met RESC nemen we deel aan het EK voor clubs in Birmingham. Ik waag ook mijn kans op een meeting in Boedapest. Vorig jaar kon ik op de Universiade voor het eerst proeven van een internationaal kampioenschap en ik moet toegeven dat ik de smaak nu echt wel te pakken heb”, aldus Campener.

“Ik ben in 2016 op amper 2cm gestrand van de limiet, dus dit jaar hoop ik aan de andere kant uit te komen, door minstens 2cm beter te doen. Een geslaagd seizoen bestaat uit de limiet voor Berlijn en een geldige sprong voorbij 8m. Dat is een grens die toch al wat wil zeggen in onze wereld. Ik voel al enkele weken dat ik goed zit. Nu moeten alle puzzelstukjes nog in elkaar vallen”, vertelt de verspringer.