Robin Vanderbemden heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 200m. In de tweede van drie halve finales kon onze landgenoot niet sneller lopen dan tijdens de reeksen. Hij werd zevende in 20″62, waardoor hij kansloos was. Via de verliezende tijden was 20″46 vereist. Het PR van Vanderbemden bedraagt 20″43.

De halve finales van de 200m waren niet uitzonderlijk hoogstand qua tijden. De Zwitser Alex Wilson was de snelste met 20″16. De titelverdediger, de Spanjaard Bruno Hortelano, gaf de beste indruk. Hij won de tweede halve finale in 20″29. De manier waarop Hortelano dat deed, was des te indrukwekkender.

De titelverdediger zal in de finale de Turkse wereldkampioen Ramil Guliyev ontmoeten. Guliyev won de eerste halve finale in 20″33 na een pittig duel met de Ier Leon Reid, die afklokte na 20″38.

(later meer)