Bashir Abdi zal dan toch niet dubbelen op het EK in Berlijn. De zilveren medaillewinnaar van gisteren voelt zich onvoldoende gerecupereerd om zaterdag de 5.000m te lopen. Reserve Robin Hendrix mag zo toch zijn koffers pakken om te debuteren op een Europees kampioenschap.

Bashir Abdi – Foto: Jeroen De Meyer

De memorabele 10.000m bij de mannen van gisteren zullen we wellicht niet snel vergeten. Bashir Abdi veroverde een prachtige zilveren medaille! Een prestatie die blijkbaar veel krachten heeft gekost. De atleet van RCG heeft daarom besloten om te passen voor de 5.000m, die zaterdagavond gelopen wordt.

Door het wegvallen van Abdi komt plots de 23-jarige Robin Hendrix in beeld. Hij stond ook ingeschreven maar als reserve, aangezien we met Isaac Kimeli, Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi al drie (snellere) gekwalificeerde Belgen hadden. Hendrix, die de EK-limiet midden april in de Verenigde Staten liep, mag door deze wending toch zijn koffers nemen voor zijn allereerste Europese kampioenschap. Net na het vernemen van dit nieuwsfeit reageerde hij al kort bij ons: “Het was bang afwachten, dus ik ben heel tevreden dat ik deze kans krijg en daar wil ik de atletiekbond graag voor bedanken. Het is als een droom die voor me uitkomt en ik zal me voor de volle 100% geven in Berlijn.”

Naar alle waarschijnlijkheid was de race van gisteren dus de laatste pistewedstrijd van Abdi, die zich vanaf nu op het marathonlopen gaat toeleggen.