Kevin Borlée heeft zich net zoals zijn tweelingbroer Jonathan Borlée verzekerd van de finale van de 400m op het EK in Berlijn. Borlée liep in de derde en laatste halve finale naar de derde plaats in een seizoensbeste 45″07. Die tijd is goed voor de vijfde tijd van alle finalisten.

Onze landgenoot ging sterk van start en liet zich niet opjagen door de gekke toeren van onze noorderbuur van Liemarvin Bonevacia, die vanuit baan vier van start ging. Borlée bleef gefocust en dook samen met zijn concurrenten de laatste rechte lijn in. Karsten Warholm won de derde halve finale in een seizoenbeste van 44″91. De Noor treedt morgenavond aan in de finale van de 400m horden.

De tweede plaats was weggelegd voor de Sloveen Luka Janezic, die vorig jaar nog het EK voor beloften op de baanronde won. Janezic klokte af na 44″93.