Een slijmbeursontsteking aan de linkerknie gooide roet in het eten voor een deelname aan het Belgisch kampioenschap veldlopen en ook tijdens de rest van de tweede seizoenshelft zagen we Ismael Debjani maar weinig opduiken in het veld. Toch ziet de CABW-atleet zijn revalidatie rooskleurig in en kijkt hij al uit naar het zomerseizoen met als hoofddoel een deelname aan het EK in Berlijn.

Menig atleet vertoeft op dit moment in zonnige oorden ter voorbereiding van het zomerseizoen. Ook de Belgische federatie genoot de afgelopen twee weken van een stage in Turkije. Dat de Vlaamse en Waalse directies er dit jaar voor kozen om de handen in elkaar te slaan en een gezamenlijke stage te organiseren, is redelijk uniek. Waalse atleet Ismael Debjani blikt alvast tevreden terug. “Het is altijd leuk om je samen met andere atleten voor te bereiden op het zomerseizoen. De stage in Turkije is prima verlopen en de sfeer tussen de atleten en coaches zat goed. Er was ook een goed team van verantwoordelijken aanwezig. Jammer genoeg is mijn Nederlands er nog niet op vooruitgegaan.”

Ismael Debjani op trainingsstage in Turkije – Foto: Stéphanie Noël

Na een relatief rustige periode van alternatief trainen en korte, rustige loopjes, kon Ismael Debjani zijn pistetrainingen in Belek hervatten. “Mijn blessure evolueert in positieve richting, maar ik moet nog steeds voorzichtig zijn. Ik heb al veel alternatieve fiets- en zwemtrainingen achter de rug, maar bij het lopen moet ik het steeds rustig aan doen. Zeker de lange duurtrainingen zitten er nog niet in.” De optimistische Debjani houdt een deelname aan het EK in Berlijn nog steeds voor mogelijk. “Ik zal aan geen enkele competitie deelnemen tot begin juli. Dan heb ik nog een maand de tijd om de limiet voor de 1500m te lopen en dat acht ik mogelijk. Waar ik een poging zal doen om de limiet te behalen, staat nog niet vast.”

Na zijn terugkeer uit Turkije zal Debjani enkele weken in België blijven om daarna opnieuw op stage te vertrekken. Begin mei reist hij naar Portugal waar hij hopelijk volledig pijnvrij kan trainen en zich in optimale omstandigheden verder kan voorbereiden op het zomerseizoen.