Niels Pittomvils bevindt zich momenteel in een heel zwaar trainingsblok. Dat wordt binnenkort afgerond met een stage naar Turkije. Dat vertelde hij op de site van de VAL.

Na een kort indoorseizoen is Niels Pittomvils/VAC weer hard aan het werk gegaan. “Ik ben terug aan een opbouw begonnen. Daardoor zit ik nu in een zwaardere trainingsperiode. We zijn op hetzelfde elan doorgegaan, en vooral: ik ben nog altijd gezond”, wijst Niels op het belangrijkste gegeven in zijn zomeropbouw.

Door de vermoeidheid die de zware trainingsarbeid met zich meebrengt, is het moeilijk uitspraken te doen over de vorm. “Hoe goed ik juist ben, vind ik lastig te zeggen. Ik ben absoluut niet fris. Wat wel zeker is, is dat het met de polsstok duidelijk beter gaat dan een jaar geleden. Ik spring hoger en constanter. En ook op krachtvlak heb ik duidelijk progressie gemaakt.”

Op 25 maart vertrekt de tienkamper op VAL-stage naar Turkije. “Ik blijf tweeënhalve week. Tot 12 april. Op zich zal ik er op dezelfde manier verder werken, maar in een beter klimaat kan ik hopelijk iets meer kwalitatief werk doen. Hoe dan ook gaan de trainingen nu iets specifieker worden. Na de stage komt het outdoorseizoen er al aan, en dan wordt het ook belangrijk om steeds frisser te worden.”

Zoals hier eerder aangekondigd doet Niels eerst enkele losse wedstrijden, alvorens in Götzis zijn eerste tienkamp af te werken. “Die eerste wedstrijden zijn nog in te vullen. Het hangt er ook vanaf wat ik op de interclub moet doen. In Götzis wil ik een sterke tienkamp op heel hoog niveau afwerken, en dan zie ik wel waar ik uitkom. Zo hoog mogelijk alleszins.”