Op de indoormeeting van Eendracht Aalst heeft Jonathan Sacoor opnieuw voor een stunt gezorgd. Op de 300 meter scherpte hij zijn eigen Belgisch record bij de junioren aan tot 33″41.

Dat Jonathan Sacoor goed op dreef is, was de voorbije weken al overduidelijk. Op de 200 meter liep hij deze winter al naar een vijfde prestatie aller tijden bij de junioren, vorige week liep hij zich in de kijker door voor het eerst onder de 47 seconden te duiken op de 400 meter en vandaag toont hij opnieuw zijn uitstekende vorm met deze recordverbetering. Hij verpulvert zo zijn vorige besttijd van 33″92 met maar liefst een halve seconde.

Het jongste lid van de 4×400 meter-ploeg bewijst nogmaals dat hij zijn selectie voor het WK indoor niet gestolen heeft. “Ik wist dat ik in staat moest zijn om mijn record nog wat scherper te stellen. Dit is ongeveer de tijd die ik voor ogen had en mocht verwachten. Deze wedstrijd diende als laatste test richting het WK in Birmingham en was dus zeker geslaagd”, besluit een tevreden Sacoor.

De OEH-atleet was niet de enige die mocht vieren. Daniel Segers verpulverde eveneens het Belgisch record op die afstand, maar deed dit bij de scholieren. Hij liet de klok stoppen na 34″63 en duikt daarmee stevig onder de 35″11 die Sven Van den Bergh twee jaar terug neerzette.