Ben Broeders was na zijn enkelblessure aan het begin van het indoorseizoen op zoek naar een goede prestatie. Daar is de 22-jarige polsstokspringer in het Duitse Bad Oeynhausen in geslaagd. Broeders wipte over 5m65, goed voor een verbetering van zijn PR in zaal met maar liefst 20cm! Die prestatie zou eveneens recht geven op een deelname aan het EK in Berlijn, maar door de aangepaste data van de criteria moet Broeders nog even geduld hebben.

Outdoor ging Broeders in het verleden over 5m61. De atleet liet de lat nog op 5m75 leggen, maar dat bleek nog net iets te hoog gegrepen. Hieronder kan u zijn gelukte poging op 5m65 bekijken vanuit twee perspectieven, waarvoor we Frederik Ausloos en Kevin Dotremont moeten bedanken.

 

Ben Broeders – Foto: Frederik Ausloos

Dat de Europese beloftekampioen erg tevreden was met zijn PR en de overwinning hoeft geen twijfel te lijden. Achteraf liet de atleet zich dan ook terecht een glaasje smaken. De wedstrijd in de Duitse stad vond plaats in een winkelcentrum, zoals u op de beelden kan zien. Voor Broeders is het vooral een bewijs van de geleverde trainingsarbeid van de afgelopen maanden, die vandaag duidelijk loonde. De afgelopen weken wilde het nog niet echt lukken tijdens competities, maar in Bad Oeynhausen vielen de polsstokpuzzelstukjes wél in elkaar. De blonde god uit het Leuvense kan op die manier met een goed gevoel naar het zomerseizoen trekken. Broeders heeft het EK in Berlijn met stip aangeduid. Normaal gezien zou zijn prestatie van vandaag volstaan voor een deelname aan dat EK, aangezien de limiet 5m59 bedraagt. De KBAB besliste echter om pas prestaties in aanmerking te laten komen vanaf 1 april van dit jaar.