In het Franse Eaubonne werkte Nafi Thiam gisterenavond een driekamp af. Het was de eerste keer dat de wereldkampioene dit jaar in actie kwam, maar dit was er allerminst aan te zien. Thiam sprokkelde met het kogelstoten, de 60 meter horden en het hoogspringen 3.052 punten. Hiermee liet ze de concurrentie ver achter zich.

De driekamp begon meteen uitstekend voor Thiam met het kogelstoten dankzij een stevige worp in haar tweede poging waar ze 15m52 liet noteren. Hiermee was het eerste PR van dit jaar een feit. Een uur later stond de 60 meter horden geprogrammeerd. Deze keer geen PR-verbetering, maar met een mooie tijd van 8”35 was onze landgenote de concurrentie een tweede keer te sterk af.
Als laatste mocht Thiam etaleren in haar favoriete discipline: het hoogspringen. Op 1m93 viel de lat er driemaal af, waardoor Thiam niet verder kwam dan een voor haar matige 1m90. De springtrainingen staan in de winter bij haar echter op een laag pitje door gebrek aan een geschikte accommodatie, waardoor ook dit geen onaardig resultaat is.

Met een puntentotaal van 3.052 sprokkelde Thiam meer dan 200 punten voorsprong op haar dichtste belagers. Met Katarina Johnson-Thompson (2.820) en lokale favoriete Nana Djimou (2.744) was de tegenstand nochtans niet van de poes. Thiam bewijst met deze prestatie dat ze al in goede doen verkeerd en zet hiermee de deur naar het WK indoor misschien wel op een kier. Volgend weekend verschijnt Thiam in de Topsporthal voor het BK en nadien volgt de definitieve beslissing over haar deelname.

Ter vergelijking: Vorig jaar kwam Thiam in deze periode tot 2.861 punten. De driekamp bestond toen echter wel uit het verspringen i.p.v. het hoogspringen.