Het Belgische kwartet heeft een knappe tweede plaats behaald tijdens de mixed relays op de Great Edinburgh XCountry. Isaac Kimeli, Sofie Van Accom, Jeroen D’hoedt en Renée Eykens vochten een spannende strijd uit om de winst op de 4x1000m. Het team van Groot-Brittannië bleek uiteindelijk te sterk, vooral door slotloopster Laura Muir. Onze landgenoten haalden het van het Europese team voor de tweede plaats.

Isaac Kimeli beet de spits af voor ons land. Hij ging flitsend van start en had op halfweg een bonus van ongeveer 10m. Daarna moest onze landgenoot even gas terugnemen op het heuvelachtige parcours, dat er opvallend beloopbaar bij leek te liggen in vergelijking met andere edities. Zijn eindsprint mocht er uiteindelijk wezen, aangezien hij Sofie van Accom als eerste van start liet gaan. Van Accom moest direct het Britse en Europese team voor zich dulden. Een verstandige keuze achteraf gezien. Ook het Ierse team was ondertussen voorbij haar gegaan, maar naar de tweede wissel toe kon ze haar achterstand verkleinen.

Vervolgens was het de beurt aan Jeroen D’hoedt, die net zoals Van Accom zijn race goed indeelde. Hij ging voorbij de Ieren en maakte indruk door net voor de laatste wissel het leidersduo in te halen. Zijn splittijd van 2’38 was de snelste van alle deelnemers.

Jeroen D’hoedt – Foto: Bjorn Paree

Bij de Britten kreeg Laura Muir de stok. Het zou dus gaan tussen het Europese team en onze landgenoten met slotloopster Renée Eykens. De 21-jarige atlete liet haar snelle benen spreken in de strijd om het zilver en slaagde daar knap in. Het Belgische kwartet finishte uiteindelijk op zeven seconden van de Britten in een eindtijd van 11’40.

Op het afgelopen EK veldlopen was ons land niet vertegenwoordigd tijdens de mixed relays. Deze prestatie kan dan ook als visitekaartje dienen om wél een team af te vaardigen naar het EK in Tilburg in december. Ter info: het Europese team, dat net na onze landgenoten finishten, bestond volledig uit het Spaanse team dat op het EK in Samorin derde werd tijdens de mixed relays.

Het Belgisch kwartet – Foto: Bjorn Paree

1 REACTIE

  1. … oeps … zou de selectiecommissie voor het E.K. in Samorin nu beter niet een tijdje in een donker hoekje kruipen uit schaamte ?

Reacties zijn gesloten.