Sportpress.be, de Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten, heeft vandaag een longlist geplaatst met de genomineerden voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Ook voor de titels van Belofte, Ploeg, Trainer en Paralympiër van het Jaar zijn de nominaties bekend. In elke categorie heeft atletiek een nominatie te pakken.

Wereldkampioene Nafi Thiam krijgt de kans om zichzelf op te volgen als Sportvrouw van het Jaar. Daarmee zou ze de titel al voor de derde keer mogen dragen. Bij de mannen zijn marathonloper Koen Naert en discuswerper Philip Milanov genomineerd.

Bij de beloften telt de atletiek drie nominaties. De gouden beloftenmedaille van Isaac Kimeli op het EK veldlopen is de journalisten en ex-laureaten duidelijk niet ontgaan. Naast hem maken ook onze Europese beloftekampioenen op de piste, Ben Broeders en Renée Eykens, kans.

Verder zijn ook de Belgian Tornados genomineerd voor de Ploeg van het Jaar. Jacques Borlée en Roger Lespagnard maken dan weer kans om Trainer van het Jaar te worden. Peter Genyn is één van de kanshebbers voor Paralympiër van het Jaar.

Op 16 december worden de winnaars bekendgemaakt, maar eerst volgt een shortlist van drie kandidaten op 29 november. Net als vorig jaar sleept de atletiek tien nominaties in de wacht. Roger Lespagnard werd toen Trainer van het Jaar, Louise Carton Belofte van het Jaar en Nafi Thiam Sportvrouw van het Jaar.