Atletiek kan opnieuw pronken met veel nominaties voor het Sportgala. Elk jaar worden door Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten, de Sportman en Sportvrouw van het Jaar bekendgemaakt. Koen Naert en Nafi Thiam zitten bij de laatste drie genomineerden. Ook Jonathan Sacoor, de Belgian Tornados en Peter Genyn maken nog kans op een trofee.

Nafi Thiam kroonde zich deze zomer tot Europees kampioene op de meerkamp. – Foto: Jeroen De Meyer

Meerkampster Nafi Thiam maakt kans om voor de derde opeenvolgende keer tot Sportvrouw van het Jaar uitgeroepen te worden. Vandaag werd door Sportspress.be de shortlist van drie kandidaten bekendgemaakt. Het drietal is onveranderd in vergelijking met vorig jaar. De Europees kampioene won deze prijs al drie keer. Bij de mannen ziet marathonloper Koen Naert zijn prachtige overwinning op het EK resulteren in een plaatsje bij de laatste drie.

Onze wereldkampioen op de 400m bij de junioren maakt kans op de titel ‘Belofte van het Jaar’. Jonathan Sacoor kan daarnaast nog een prijs in de wacht slepen, want de Belgian Tornados zijn genomineerd voor de Ploeg van het Jaar. Ze wonnen de trofee al drie keer (opeenvolgend te beginnen bij 2009). Peter Genyn kan zichzelf dan weer opvolgen als Paralympiër van het Jaar.

Zo maakt de atletiek in totaal kans op vijf prijzen op het Sportgala. Alleen voor de Beste Coach van het Jaar haalde niemand uit de atletiek de top drie. Op 22 december worden in Brussel de winnaars bekendgemaakt. De shortlist kan u hieronder terugvinden.

Sportman van het Jaar: Koen Naert, Eden Hazard en Bart Swings

Sportvrouw van het Jaar: Nafi Thiam,Nina Derwael en Emma Meesseman

Belofte van het Jaar: Jonathan Sacoor, Remco Evenepoel en Eli Iserbyt

Ploeg van het Jaar: Belgian Tornados, Belgian Cats en Rode Duivels

Paralympiër van het Jaar: Peter Genyn, Kris Bosmans en Laurens Devos

Coach van het Jaar: Vital Heynen, Roberto Martinez, Philip Mestdagh