Nafi Thiam kan op het Sportgala voor de derde keer in haar carrière verkozen worden tot Sportvrouw van het Jaar. Sporza.be heeft namelijk aangekondigd dat de meerkampster bij de drie overgebleven kanshebbers hoort. Ook Peter Genyn en Roger Lespagnard mogen nog hopen op een bekroning.

Ruim een week geleden werd de longlist vrijgegeven voor de prijzen van het Sportgala 2017. Daarbij niet minder dan 10 genomineerden uit de atletiek, op de shortlist die vandaag werd bekendgemaakt vinden we nog drie namen terug. Nafi Thiam bekampt basketbalster Emma Meesseman en turnster Nina Derwael voor de trofee van Sportvrouw van het Jaar. Bij de coaches krijgt Roger Lespagnard, die de trofee vorig jaar ook al won, concurrentie van tenniscoach Yohan Van Herck en voetbalcoach Hugo Broos. Bij de paralympiërs is er goed nieuws voor Peter Genyn. Dankzij zijn uitmuntende prestatie op het WK in Londen hoort hij samen met tennisser Joachim Gérard en tafeltennisser Laurens Devos bij de laatste drie genomineerden.

Zaterdag 16 december kennen we de verschillende laureaten op het Sportgala in Brussel.

Shortlist Sportgala (alfabetisch)

Sportman

Kevin De Bruyne (voetbal)
David Goffin (tennis)
Greg Van Avermaet (wielrennen)

Sportvrouw

Nina Derwael (turnen)
Emma Meesseman (basketbal)
Nafissatou Thiam (atletiek)

Belofte

Matthias Casse (judo)
Thomas Detry (golf)
Lotte Kopecky (wielrennen)

Ploeg

Belgian Cats (basketbal vrouwen)
Red Lions (hockey mannen)
Team Daviscup (tennis)

Coach

Hugo Broos (voetbal)
Roger Lespagnard (atletiek)
Johan Van Herck (tennis)

Paralympiër

Laurens Devos (tafeltennis)
Peter Genyn (atletiek)
Joachim Gérard (tennis)