Ze is de enige nieuwkomer onder de A-atleten, nog maar 21 jaar, en nu al geplaatst voor het EK atletiek in Berlijn volgend jaar. Zevenkampster Noor Vidts heeft er dus een straf 2017 opzitten, en mikt in 2018 alleen maar hoger. Op atletiek.be blikt ze even vooruit naar het nieuwe jaar.

Brons op de Universiade, vijfde op het EK voor beloften en de 6.000 puntenkaap gesloopt in Götzis. Zie hier het seizoen van Noor Vidts. Ondertussen ligt de focus al even op nieuwe doelen. “Ik ben nu ongeveer anderhalve maand bezig met het nieuwe seizoen, en ondertussen al enkele weken goed aan het doortrainen”, zegt Noor Vidts/VAC.

“De focus ligt ten eerste op sterker worden, en we hebben het aantal krachttrainingen per week opgedreven. Daarnaast is sneller worden nog altijd belangrijk, en ook het langer loopwerk en de sprintuithouding kunnen in deze periode niet ontbreken om een goeie conditionele basis te leggen.”

Ook progressie in de werpnummers – haar persoonlijke records staan op 13m95 met de kogel en 36m44 met de speer – is een belangrijk doel voor Noor. “Voor het werpen zijn we nu vooral heel technisch en krachtspecifiek aan het werken.”

Meerkamp betekent hard en vooral veel trainen, maar ondertussen zet ze ook haar studies bio-ingenieur niet opzij. “Dit jaar zou ik graag mijn bachelor willen afwerken. Dat zijn nog 48 studiepunten, dus toch wel een druk programma. Het aantal lesuren is wel minder dit jaar, maar er komen werkjes bij waar veel tijd in kruipt. Vorige zomer was mijn eerste zonder herexamens, en dat was aangenamer, dus daar ga ik opnieuw voor.”

Trainen en studeren combineren gaat nog net iets vlotter nu Noor geplaatst is voor eerste seniorestoernooi, het EK in Berlijn in augustus. “Dat geeft een heel goed gevoel. Ik kan mjin piekmoment bewaren voor het EK. Ik moet wel nog vormbehoud tonen, dus zal zeker niet op mijn lauweren rusten.”