Vandaag heeft de KBAB de Belgische selectiecriteria voor het EK veldlopen in Slowakije bekendgemaakt. Opvallend is daarbij dat we geen ploeg zullen meesturen voor de mixed 4x1500m, een evenement dat dit jaar nieuw op de planning staat.

De selectiecommissie zal traditioneel grotendeels kijken naar de resultaten van de Easykit CrossCup in Roeselare, waarbij ook rekening wordt gehouden met de zomerprestaties en de prestaties van de huidige winter. Atleten die in aanmerking komen voor een top 20-notering zullen geselecteerd worden. Er wordt een team gestuurd indien dat kansen heeft op top 6.

Nieuw dit jaar is de 4x1500m, waarbij twee mannen en twee vrouwen deel uitmaken van het landenteam. De selectiecommissie zal uiteindelijk geen team sturen in deze categorie. Wat ook verandert ten opzichte van vorige jaren is dat de uitslag van het team wordt gemaakt op basis van de eerste drie atleten, terwijl dat er vroeger ééntje meer was. Op maandag 27 november wordt tenslotte de definitieve selectie voor Samorin bekendgemaakt.

De selectiecriteria kan u hier terugvinden.