De KBAB heeft zonet de 16-koppige selectie voor het EK veldlopen vrijgegeven. Zowel bij de junioren als de beloften mannen wordt een ploeg gestuurd naar het Slowaakse Samorin, Isaac Kimeli moet na zijn Europese beloftetitel van vorig jaar thuisblijven.

België zal op het EK veldlopen in elke individuele categorie vertegenwoordigd worden, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Bij de senioren mannen kon de KBAB moeilijk omheen Soufiane Bouchikhi na zijn demonstratie in Roeselare. Lander Tijtgat verloor dankzij enkele valpartijen kostbare seconden, maar zijn derde plaats in de totaaluitslag volstaat uiteindelijk voor een vliegticket naar Slowakije. Isaac Kimeli, die vorig jaar Europees veldloopkampioen bij de beloften werd, valt net als ploegmakker Thomas De Bock buiten de selectie.  Bij de vrouwen krijgt Imana Truyers het gezelschap van Hanna Vandenbussche, voor de 30-jarige Vandenbussche wordt het haar eerste EK bij de senioren.

Bij de beloften mannen voert Michael Somers na een tweede plaats in Roeselare het vierkoppige team aan. Robin Hendrix, Dorian Boulvin en Simon Debognies maken ook deel uit van de belofteploeg. Bij de beloften vrouwen verdedigt Vanessa Scaunet de Belgische eer, zij was er drie jaar geleden in Samokov ook al bij. Bij de junioren mannen verschijnt er zowaar een vijfkoppige Belgische ploeg aan de start. Ziad Audah, Dries De Smet, John Heymans, Lucas Da Silva maar ook Tim Van de Velde mogen hun EK-koffers pakken. Bij de junioren vrouwen waren Mathilde Deswaef en Paulien Nelissen in Roeselare aan elkaar gewaagd, zij mogen zich allebei opmaken voor hun eerste Europees veldloopkampioenschap.

De complete Belgische selectie

MANNEN

Seniores
Bouchikhi Soufiane/RFCL
Tijtgat Lander/VAC

Beloften U23
Somers Michael/LYRA
Hendrix Robin/OEH
Boulvin Dorian/CABW
Debognies Simon/OEH

Juniores U20
Audah Ziad/CABW
De Smet Dries/LEBB
Heymans John/DCLA
Da Silva Lucas/RFCL
Van de Velde Tim/DUFF

VROUWEN

Seniores
Truyers Imana/CABW
Hanna Vandenbussche/AVR

Beloften U23
Scaunet Vanessa/CABW

Juniores U20
Deswaef Mathilde/WS
Nelissen Paulien/ACA