Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Renée Eykens (KAPE) – Europees Kampioene 800m Beloften vrouwen 2017- is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Renée Eykens – Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Na afgelopen zomer heb ik voldoende rust genomen, beetje langer dan gepland omwille van wijsheidstandjes en een lichte verkoudheid. Hierdoor heb ik de looptraining een drietal weken geleden hervat. Het echte voorbereidende werk moet voor mij dus nog beginnen.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Als we met KAPE een team kunnen vormen, zal ik aanstaande zondag al meteen in actie komen. Meestal neem ik ook deel aan de veldloop in Bonheiden dat een ideaal snel parcours is om het veldloopseizoen mee te beginnen en kan ik m’n lichaam er een beetje aan laten wennen wat het crossen weer was. De week nadien volgt de CrossCup-manche van Mol al, verder is het nog met de trainer kijken welke crossen er volgen. Normaal neem ik ook nog deel aan een aantal CrossCups, maar ook andere wedstrijden zoals Duffel of een korte cross in Nederland doe ik ook graag mee.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“De winter staat bij mij in teken van de zomer. Ik loop crossen mee om hardheid op te bouwen voor de 800 en 1500 meter-wedstrijden & trainingen. In het begin zullen er dus lange crossen op het programma staan en naar het tweede deel van de winter toe eerder korte(re) crossen. Het belangrijkste voor mij is om plezier te hebben in wat ik doe en elke week een beetje beter & sterker te worden. Dus in feite de juiste balans vinden om zo blessurevrij te blijven. Ik zou heel graag wel met een sterk team deelnemen aan het EK veldlopen ‘4×1500 Mixed Relays’, maar los daarvan zie ik een individuele deelname uiteraard ook wel zitten!”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik verwacht dat iedereen zijn best zal doen om zo mooie wedstrijden te laten zien.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Dit is moeilijk te zeggen, Ik vertoef niet echt in het crossmilieu. Al hoop ik dat er meerdere atleten ons kunnen verbazen!”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Meestal eet ik iets van havermout voor wedstrijd, al dan niet in pannenkoekvorm met wat fruit en yoghurt. Een pasta of rijstje kan er ook nog wel bij, kort na de wedstrijd volgt een recuperatieshake.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik wil heel graag die ElliptiGO, maar van MegaSpike ken ik echt niets.”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.