Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Simon Debognies (OEH) – Vice-Europees Beloften Kampioen 5000m 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Aangezien ik eind augustus nog deelnam aan de Universiade, is mijn voorbereiding op komend winterseizoen later begonnen dan andere jaren. Ik kon op de Ekiden mijn benen al eens testen en ik mag zeker niet klagen over waar ik momenteel sta. De trainingen verlopen vlot en ik voel dat de conditie elke week beter wordt. Binnenkort vertrek ik nog op stage naar Zuid-Afrika om het seizoen verder voor te bereiden.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Mijn wedstrijdprogramma zal bestaan uit de CrossCup (exclusief de manche in Mol), het EK en de ECCC.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik heb afgelopen zomer weer een mooie stap kunnen zetten en wil die progressie dus graag doortrekken deze winter. Ook dit seizoen richt ik mijn pijlen op het EK veldlopen, waar ik graag mijn prestatie van vorig jaar bij de beloften wil bevestigen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“De CrossCup tilt het Belgische veldlopen elk jaar naar een hoger niveau. Ik verwacht mij dus opnieuw aan sterk bezette wedstrijden en spannende duels.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik verwacht veel van mijn trainingsmakker Robin Hendrix. Hij is enorm gemotiveerd en liet ook op de piste al mooie dingen zien. Bij de vrouwen zou Lisa Rooms weleens voor de verrassing kunnen zorgen op de lange cross.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Zo’n drie uur voor een wedstrijd eet ik gewoonlijk een bord witte rijst. Even belangrijk voor mij is om veel te drinken, zodat ik voldoende gehydrateerd aan de start sta. Na de wedstrijd drink ik een recuperatieshake.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Persoonlijk nog geen ervaring mee, maar ziet er een interessant toestel uit om alternatief te trainen.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Isaac Kimeli (OEH – 25 miljoen): loopt elke winter alles kapot
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen): in de hoop dat ze mij volgend jaar wel in haar ploeg zet
* Astrid Verhoeven (OEH – 15 miljoen): toffe madame en enorm gemotiveerd
* Robin Hendrix (OEH – 11 miljoen) mijn revelatie bij de mannen
* Philip Cortvriendt (OEH – 8 miljoen): klaar voor een sterke winter
* Paulien Nelissen (ACA – 4 miljoen): jong en talentvol
* Goele Truyers (AVT – 7 miljoen): vorig winterseizoen goed voor veel punten
* Pierre Denays (USTA – 7 miljoen): bruist van het talent
* Joris Keppens (OEH – 4 miljoen): beter dan ooit tevoren
* Nele Tordeur (OEH – 1 miljoen): vorig jaar sterk op de relays
>> Als atleet zijnde ben ik uiteraard competitief ingesteld en wil ik zo hoog mogelijk scoren. Ik heb er alvast vertrouwen in dat mijn opgestelde atleten zullen strijden voor elk puntje, dus hopelijk val ik dit jaar wél eens in de prijzen

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.