Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Elise Vanderelst (MOHA) – Belgisch Kampioene Veldlopen Juniores 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Alain Sennesael

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik ben iets vroeger dan normaal begonnen met de wintervoorbereidingen tegenover vorig jaar, in de hoop eerder in topconditie te zitten. Voorlopig gaat alles zeer goed!”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik start volgende week mijn veldloopseizoen met de Relays in Gent. Daarna staat de manche in Mol op het programma om vervolgens aan te treden in Roeselare. In het tweede gedeelte van het seizoen concentreer ik me op de korte crossen van Hannuit & het BK in Brussel.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Mijn doelstelling voor deze winter is me kwalificeren voor het EK Veldlopen in Slowakijke. “

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik denk dat mijn voornaamste opponenten bij de junioren dezelfde zullen zijn als vorig jaar. Vanaf januari dien ik over te schakelen naar de seniores (weliswaar als belofte), daar heb ik niet echt een goed zicht wie mijn concurrentes op de korte cross zullen zijn.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik had afgelopen zomer Mathilde Deswaef al naar voren geschoven als revelatie en ik verwacht dan ook dat zij deze lijn zal doortrekken tijdens komend winterseizoen. Voor de rest is het moeilijk om op voorhand in te schatten wie een openbaring kan worden.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Voor de wedstrijd eet ik vaak een banaan plus een toast met honing of havermout met sojamelk & honing. Pasta/rijst/aardappelpuree/compot ook, maar zonder overdrijven. Na de race eet ik onmiddelijk een banaan en drink ik chocomelk. Anders heb ik geen speciale gewoonte in vergelijking met ander avondeten: ik eet gewoon gezond & veel om goed te herstellen. Het gebeurt weleens dat ik mezelf trakteer op een extraatje, maar niet altijd :-).”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb nog geen ervaringen met dit toestel.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen & waarom?
“Ik heb nog geen ploeg ingeschreven.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.