Gisteren werd bekendgemaakt welke atleten ons land mogen vertegenwoordigen op het EK veldlopen in Samorin. Vandaag raakte de Nederlandse selectie bekend. Opvallend is dat ze geen extra atleet meenemen bij de beloften mannen en er geen senioren vrouwen en beloften vrouwen geselecteerd zijn. Ook zij sturen net als België geen ploeg voor de mixed relays.

Naast de CrossCup-manche in Roeselare was er afgelopen weekend ook de Internationale Warandeloop in het Nederlandse Tilburg. Daar streden de Nederlanders om een plaatsje bij de selectie voor het EK veldlopen. Negen atleten zijn daar ook effectief in geslaagd.

Bij de beloften mannen konden drie atleten zich plaatsen. Dat wil zeggen dat ze in die categorie ook zullen strijden voor een landenklassement. Hetzelfde geldt voor de junioren vrouwen, al hebben ze daar wel een extra atleet mee. Het speerpunt van de selectie is ongetwijfeld Jasmijn Lau. Vorig jaar werd ze in Chia vijfde als eerstejaars juniore.

De EK-selectie van Nederland:

Senioren mannen
Khalid Choukoud

Beloften mannen 
Bart van Nunen
Noah Schutte
Manuel de Backer

Junioren mannen
Bram Anderiessen

Junioren vrouwen
Roos Blokhuis
Jasmijn Lau
Floor Doornwaard
Jasmijn Bakker