Renée Eykens heeft tijdens de 800m op het EK voor beloften voor de eerste Belgische medaille gezorgd. Eykens snelde naar het goud in een tijd van 2’04″73. Ze verwees zo de IJslandse topfavoriete Hinriksdottir naar het zilver. Voor Eykens is het de tweede Europese goud na haar titel bij de junioren in 2015.

In een tactisch uitgekookte wedstrijd ging onze landgenote goed van start. Ze nestelde zich voorin en bleef in het spoor van Hinriksdottir. Met nog 200m voor de boeg plaatste de Ijslandse een stevige versnelling. Eykens kreeg het even moeilijk, maar kon in de laatste 50m een extra versnelling plaatsen, waardoor ze voorbij Hinriksdottir ging en zo naar een compleet onverwachte Europese titel snelde.

Na een lastig seizoensbegin voor onze landgenote is dit een enorme opsteker. Ze bewijst op die manier nog maar eens dat ze een echte kampioenschapsloper is.