Lisa Rooms heeft tijdens de 5.000m op het EK voor beloften voor een knappe prestatie gezorgd. Onze landgenote liep vanuit de tweede groep naar een onverwachte vijfde plaats in een degelijke tijd van 16’15″58. De 5.000m werd gedomineerd door de Turkse Yasemin Can. Ze haalde het in een kampioenschapsrecord van 15’01″67. De Duitse Alina Reh liep naar een knappe tweede plaats. De Zweedse Sarah Lahti, al goed voor het zilver op de 10.000m na Can, behaalde het brons.

“Ik wist dat er na het groepje van Can en Lahti iets moois in zou kunnen zitten , mede door het feit dat er twee atleten wegvielen voor de start. Dat was toch een zekerheid. Ik ben gefocust gebleven en heb in de slotronde mijn snelheid kunnen aanspreken. Dat was dan ook het plan om in het tweede groepje te blijven en te wachten op de eindsprint. Het ging niet snel tijdens mijn race, maar daardoor was ik nog meer ontspannen met het oog op het behalen van een mooie klassering, aangezien ik minder een echte afstandsloopster ben in vergelijking met de andere dames. Ik ben echt heel tevreden dat ik een vijfde plaats heb kunnen behalen op mijn eerste EK outdoor”, vertelde Rooms.

“Mijn seizoen zit er uiteraard nog niet op. Ik hoop de komende weken onder de 4’20 te duiken op de 1500m. Het is een gezellige groep hier en de prestaties van Renée en Simon waren enorm zalig om te beleven. Ik heb hen vanuit het hotel gevolgd omdat ik wou rusten, maar daarom heb ik niet minder met hen meegeleefd”, aldus de atlete.

“Hopelijk kan ik hier vanavond iets lekker eten. Dat was de afgelopen dagen nog niet echt het geval”, grapte Rooms.