Op de Guldensporenmeeting in Kortrijk deed Mathilde Deswaef een ultieme poging om zich alsnog bij de selectie te voegen voor het EK junioren in Grosseto. Ze klokte na 1500m af op 4’22”04 wat nipt beter is dan de gevraagde 4’22”18.

In een snelle wedstrijd met internationale tegenstand uit alle hoeken van de wereld, kon Deswaef zich optrekken aan de sterke concurrentie. Dit resulteerde niet alleen in een fikse verbetering van haar PR, maar ook de limiet voor het EK junioren kwam uit de bus. Net op tijd dus, want op 10 juli wordt de selectieprocedure afgesloten.

Deswaef is zo de zestiende individuele atleet die ons land van 20 tot 23 juli mag verdedigen in het Italiaanse Grosseto. Ons land lijkt goed vertegenwoordigd op dat nummer want ook Justine Tinck en Elise Vanderelst behaalden eerder dit seizoen al hun limiet.