Op de GP Mingels in Brussel viel nog een limiet uit de bus. Het was speerwerpster Kato Van Den Brulle die zich bij de gelukkigen mocht prijzen door haar speer ruim over de gevraagde 53m40 te werpen, en zich zo wist te kwalificeren voor het EK beloften.

Gisteren verklaarde ze nog in onze Zomerkriebels-rubriek dat haar voornaamste doel deze zomer het behalen van de EK-limiet was. Een dag later was het meteen prijs en wierp Van Den Brulle in haar vijfde poging haar speer maar liefst 54m60 ver, wat ruim beter was dan de gevraagde 53m40. Haar PR en nationaal belofterecord blijven voorlopig nog overeind, want vorige zomer wierp ze al eens 55m43.

De atlete van VAC reageerde achteraf meer dan tevreden. “Ik ben natuurlijk superblij! Ik had niet verwacht dat de limiet er vandaag zou uitkomen aangezien het gevoel nog niet 100% goed zat. Na mijn derde worp keerde alles en had ik wél het goede gevoel te pakken. Met de limiet op zak kan ik zonder al te veel zorgen en druk mijn volgende wedstrijden aanvatten.”

Na Elien De Vocht en Vanessa Sterckendries, die zich beiden vandaag kwalificeerden, Dieter Kersten, Hanne Maudens, Ben Broeders en Noor Vidts mag Van Den Brulle zich als achtste bij de selectie voegen.