Louise Carton heeft op de CrossCup-manche in Dour alweer een overwinning op naar naam geschreven. Zij hield met enige voorsprong Stephanie Barnes af die tweede werd en bovendien de Waalse titel bemachtigde.

Het verschil kon niet groter zijn in vergelijking met vorig jaar. Waar het toen ploeteren in de modder was, kregen de atleten deze keer een bijna volledig droog parcours voorgeschoteld. Het was Imana Truyers die in het begin het tempo bepaalde van de kopgroep die bestond uit een zestal atleten. Iets voor halfweg vond Carton het welletjes en trok ze het tempo de hoogte in. De groep bleef nog geruime tijd bij elkaar tot enkel Barnes het hoge tempo aankon. Al snel moest ook zij de rol lossen en ging Carton zonder enige bedreiging richting de eindmeet. Vijftien seconden later kwam Barnes als tweede over de streep. Voor de derde plaats werd het een felbevochten strijd tussen Truyers en Sofie Van Accom. Het was die eerste die weer de forcing voerde, maar die opnieuw niet opgewassen was tegen de sterke eindsprint van Van Accom. Plaats vijf ging naar Hanna Vandenbussche. Ferahiwat Gamachu en Sandrine Host werden nummer twee en drie van het Waalse kampioenschap.