Het werd in Dour, tegen de verwachtingen in, een spannende wedstrijd. De wind zorgde ervoor dat de atleten niet individueel het hazenpad kozen in het begin van de wedstrijd. Daardoor leek de lange cross bij de mannen lang op slot te zitten, tot ene Isaac Kimeli in de laatste ronde zijn duivels ontbond. De reacties van Koen Naert en Dieter Kersten kwamen te laat waardoor de atleet van OEH voor de tweede keer mocht zegevieren in Dour.

Het parcours in Dour lag er relatief droog bij en dus kwam Koen Naert vandaag toch in actie. Hij nam van bij de start het heft in handen. Een grote groep waaronder Isaac Kimeli, Steven Casteele, Jean-Pierre Weerts, Régis Thonon, Dieter Kersten, Koen Naert, Simon Debognies én Stijn Garain bleven zo lang samen.

Stelselmatig werd het tempo opgedreven en werd de kopgroep keer op keer uitgedund. Régis Thonon, Jean-Pierre Weerts en Stijn Garain waren de eerste slachtoffers waardoor de kopgroep herleid werd tot vijf. Even later moest ook Simon Debognies vooraan passen.

Met vier (Koen Naert, Dieter Kersten, Steven Casteele en Isaac Kimeli) gingen ze de laatste ronde in. Het teken voor Dieter Kersten en Isaac Kimeli om te versnellen richting het heuveltje. Isaac Kimeli kwam als eerste boven, voor de rest ging het iets te snel. De wedstrijd viel na die fase in een definitieve plooi. Kimeli mocht de handen in de lucht gooien, net als Koen Naert die met zijn tweede plaats de Waalse titel op zak heeft. Dieter Kersten mag tevreden zijn met het brons.

De volledige uitslag kan je hier bekijken.