Louise Carton eindigde in haar eerste wedstrijd bij senioren op de 69e plaats. Om nog onbekende reden staakte Carton net voor halfweg de wedstrijd, maar even later hervatte ze haar koers alweer. Een goede notering zat er op dat moment niet meer in, want de rest van het deelnemersveld was op dat moment al te ver weg.

Een verrassing van formaat! Carton startte nochtans degelijk en liep tot halfweg steeds rond de vijftiende positie. De Roemeense Bobocel, die Carton in Roeselare makkelijk kon verslaan, liep echter op dat moment in vijfde positie. Dit was misschien een indicatie dat Carton toch enige hinder ondervond. Waren het, zoals in Mol, opnieuw steken in de zij die het onmogelijk maakten om op niveau te lopen, of was er iets anders aan de hand? Dit alles is momenteel nog onduidelijk, dus is het wachten op verduidelijking van Carton zelf. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

De overwinning ging zoals verwacht naar de Turkse Yasemin Can. Samen met haar landgenote Meryem Akda, die uiteindelijk tweede werd, bepaalden ze van kop af aan het tempo. Beiden eindigden ze met een straat voorsprong op de Noorse Karoline Grovdal.