De Nacht van de Atletiek belooft morgen opnieuw een leuke atletiekavond te worden. Vandaag werd de deelnemerslijst vrijgegeven en net als voorgaande jaren mogen we ons verheugen op een resem nationale toppers aangevuld met Europese toppers en enkele atleten van wereldniveau.

KBC is sinds dit jaar niet langer titelsponsor van de Nacht van de Atletiek. Ongetwijfeld een financiële aderlating voor de organisatie, maar die heeft toch flink zijn best gedaan om de bezoekers waar voor hun geld te geven. Zo tekenen in eerste instantie een verzameling Belgische topatleten present. Europees kampioen Thomas Van Der Plaetsen is erbij in het verspringen, Jonathan en Dylan Borlée werken de 400m af en ook Nafi Thiam en Anne Zagré maken hun opwachting in de 100m horden. Verder mag postergirl Axelle Dauwens (400m horden) natuurlijk niet ontbreken, reizen ook Rio-gangers Olivia Borlée (200m), Cynthia Bolingo (200m), Louise Carton (5000m) en Jeroen D’hoedt (3000m steeple) naar Heusden-Zolder af en is ook Aaron Botterman (800m) erbij. Op de 1500m kijken de 6 beste Belgen van het moment elkaar in de ogen, waaronder Pieter-Jan Hannes die zijn benen test met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Concurrentie komt niet enkel uit Belgische hoek, maar ook toppers Ayanleh Souleiman uit Djibouti en Dawit Wolde uit Ethiopië verschijnen aan de startlijn.

De volledige deelnemerslijst samen met het programma kunt u hier bekijken.